Einde van een tijdperk: iconische Pinkpop-trappen verdwenen

Schuilen op de trappen van het Megalandterrein. © ANP
Even uitrusten op de trappen van het Megaland-terrein zit er deze editie van Pinkpop niet in. De bekende trappen zijn vervangen door een helling.
De trappen zijn vervangen om het terrein rolstoelvriendelijker te maken én voor de veiligheid van de festivalgangers, zo legt Niek Murray van Pinkpop uit.

Iconische trappen

De trappen vormden jarenlang de entree voor de festivalweide. Veel Pinkpopgangers hebben de trappen wel eens gebruikt om even bij te komen of om net even iets beter over de mensenmassa heen te kunnen kijken.

Aanpassingen

Volgens Murray zijn er meer aanpassingen gedaan aan het festivalterrein, maar is de helling de meest in het oog springende. "De directie van Megaland wilde een aantal zaken aanpassen. Uiteraard steunen wij dat als Pinkpop."
Megaland wil meer dan enkel de thuisbasis zijn van het oudste festival van Nederland. Met deze aanpassingen hoopt de directie van het terrein ook andere evenementen binnen te halen.

Pinkpop

De 51ste editie van Pinkpop vindt plaats op 17, 18 en 19 juni 2022 op festivalterrein Megaland in Landgraaf. De headlingers zijn Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons.