Maastrichts danstalent krijgt koninklijke aandacht

Jennifer Romen in haar dansstudio © L1
Ze kreeg al de complimenten van Jennifer Lopez, woensdag hoopt de Maastrichtse Jennifer Romen op een dikke duim van Willem-Alexander.
Het Maastrichtse danstalent treedt met haar groep Oxygen op voor het koninklijk paar tijdens Koningsdag.

Herinneren

"Ik heb maandag al even gekletst met Willem-Alexander en Máxima tijdens het concert in het Theater aan het Vrijthof", zo vertelt Jennifer Romen in haar dansstudio in het centrum van Maastricht. "Dat was top, maar ik hoop vooral dat ze mij gaan herinneren na het optreden van komende woensdag."

Inspiratieprijs

Romen won afgelopen jaar de inspiratieprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds voor haar bijdrage aan het dansklimaat in Limburg. "Dat is altijd mijn drijfveer geweest. Talentvolle dansers in de provincie hoeven nu niet naar het noorden om hun ambities waar te maken. Ze kunnen in Maastricht terecht. Daar ben ik echt trots op."

World of Dance

Romen maakte furore in de danswereld, toen ze in 2020 meedeed aan het Amerikaanse programma World of Dance. Daardoor openden zich veel deuren voor het jonge Maastrichtse talent. Komende zomer doet Romen mee aan een nieuw dansprogramma op SBS6. "Daar doe ik onder andere choreografie, dat is super tof. Na de zomer komt de serie op tv."