Maastrichts UWC ontvangt koning na negen jaar graag opnieuw

Deze studenten ontmoetten de Koning in 2013 al een keer © L1
De Italiaanse Mario Robustelli komt negen jaar na zijn ontmoeting met koning Willem-Alexander dit jaar opnieuw oog in oog te staan met Zijne Majesteit.
Negen jaar geleden schudde Mario de hand van de koning toen Willem-Alexander in 2013 het United World College in Maastricht opende. Hij is een van de leerlingen van het United World College die Willem-Alexander en Máxima in april mag ontmoeten op de Graanmarkt in Maastricht.
Zal de koning hem nog herkennen? "Ik denk het niet", glimlacht de 15-jarige Mario.

Prinses Alexia

Willem-Alexander studeerde zelf van 1983 tot 1985 aan het United World College, op de campus in Wales. Daar studeert op dit moment ook prinses Alexia. "Op het United World College proberen we de lessen uit onze klassen ook meteen in de praktijk te brengen", zo verklaart Alicia van Mahajan de aantrekkingskracht van het concept.
De 14-jarige Alicia vertegenwoordigt de internationale oriëntatie van de studenten op het United World College. Ze heeft zowel een Duitse, een Amerikaanse als een Indiase achtergrond. "Maar in geen van die landen hebben we een koning", zo weet Alicia. "Hier herinner ik me vooral de tompouce op koningsdag, heerlijk."

Internationaal Maastricht

Het United World College vertegenwoordigt samen met Maastricht University de internationale studenten in de provinciehoofdstad. Door de groei van de onderwijsinstellingen heeft Maastricht als stad een metamorfose ondergaan, zowel qua renovatie en nieuwbouw als qua inwoners.
Aan de Maastrichtse universiteit studeren ruim 21.000 studenten, waarvan 55 procent afkomstig uit het buitenland. In 2020 telde de studentenpopulatie 123 nationaliteiten. De universiteit heeft ruim 4000 medewerkers, waarvan 45 procent van de wetenschappelijke staf uit het buitenland komt.