Deze GGD-testlocaties blijven voorlopig nog open

Een vrouw wordt getest op corona in de XL-testlocatie in Maastricht © Jean-Pierre Geusens
De GGD maakte maandag bekend dat enkele testlocaties sluiten of verhuizen, omdat nog maar weinig mensen zich laten testen op het coronavirus.
Verreweg de meeste mensen met een positieve zelftest hoeven niet meer naar de GGD voor een officiële bevestiging. Wie een herstelbewijs nodig heeft moet wel nog naar een GGD-testlocatie. Hieronder een overzicht met testlocaties die vooralsnog gewoon te bezoeken zijn.
Tekst gaat verder onder het kaartje:

Noord-Limburg

De GGD heeft in het midden en noorden van de provincie vier testlocaties: in Oostrum (De Voorde 40), in Blerick (Garnizoenweg 3) en in Echt (Nobelweg 19). Daar komt vanaf woensdag 13 april een nieuwe locatie bij in Weert (Fuutstraat 6). De testlocatie in Nederweert gaat dan dicht.

Dagelijks open

Van 6737 naar 189

Het aantal mensen dat zich dezer dagen laat testen is nog maar een fractie van het aantal dat rond carnaval de GGD bezocht. Daags na de vastelaovend kwamen 6737 naar een teststraat; gisteren waren dat er nog maar 189. Gelet op de kosten die een openstelling met zich meebrengt, sluit de GGD steeds meer grote testlocaties.