Vandalen slaan weer toe in Sittard: vijf auto's vernield

Afbeelding ter illustratie
Vandalen hebben opnieuw toegeslagen in de ondergrondse Odaparking in Sittard. Bij vijf auto’s zijn dinsdagochtend vernielingen aangericht. In acht dagen tijd zijn er nu 17 voertuigen beschadigd.
De schade is echter niet beperkt gebleven tot de auto's. Onbekenden hebben in de vroege ochtend de ingang van de parkeergarage geforceerd. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om de entree op de Schootsvelden. "Ramen zijn kapotgeslagen en deuren zijn ingetrapt."

Pure vernieling

Bij de eerdere vernielingen op 4 april was volgens de politie de intentie om spullen uit de auto's te stelen. "Dat was dit keer niet het geval. Er is niets uit de auto’s gehaald. Het gaat hier om pure vernieling."
De meeste voertuigen die het vorige week moesten ontgelden, stonden op een privéparkeerplaats in de garage aan de Haspelsestraat. Zo raakten enkele auto's beschadigd die toebehoren aan bewoners van de Engelenhof.

'Rommelen'

Drie dagen na de eerste wandaden kreeg de politie opnieuw een melding van een verdachte situatie in de garage. "Bezoekers van de parkeergarage hebben een jongen zien 'rommelen' aan een aantal auto's."
Desalniettemin is nog steeds niemand aangehouden. De politie heeft een forensisch onderzoek ingesteld om de dader op het spoor te komen. Bovendien zijn beelden van de beveiligingscamera’s veiliggesteld en zal er de komende tijd intensiever gesurveilleerd worden in en rondom de parkeergelegenheid.