Speciaal kookboek met gerechten uit de regio

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Venrayse Favorieten: onder die titel wordt in oktober in Venray een kookboek gepresenteerd met recepten van amateurkoks die een band hebben met de gemeente.
Bij ongeveer de helft van de 55 recepten staat een achtergrondverhaal om ook de link met Venray duidelijk te maken.

'Gevarieerd kookboek'

Delene van Helmond van de Rooyse Ladies, de initiatiefnemers van dit kookboek, is enthousiast. "Er staan recepten en verhalen in van mensen die uit Venray komen, die naar Venray zijn gekomen of die een historische band hebben met Venray, dus een heel gevarieerd", vertelt Van Helmond op L1 Radio.

Fotograferen

Ze hoopt het kookboek deze zomer te kunnen laten drukken: "Op dit moment zijn we bezig om de gerechten te koken en te fotograferen. Dat gaat op een speciale manier, want eten fotograferen is heel moeilijk. We gaan ook met de deelnemers op de foto, dus we zijn druk bezig om in de zomer te kunnen drukken", vertelt Van Helmond.
De totstandkoming van het boek blijkt niet zo makkelijk als gedacht: "Je moet toch wel even kijken of het klopt. Veel gerechten zijn ooit ergens ontstaan en je moet dus precies te werk gaan."

Goed doel

De opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan een kunst- en speelwerk in het Odapark in Venray. Het boek is naar verwachting medio oktober te verkrijgen.