L1mburg Centraal: Niet meer naar GGD na positieve test

Een grensbewoner krijgt coronatest afgenomen bij teststraat Kerkrade © Carlijn Kösters
L1mburg Centraal: niet meer naar de GGD na een positieve zelftest, koning en koningin bij Koningsdagconcert, Max' bolide moet betrouwbaar worden en meer Limburgs nieuws.
De uitzending van L1mburg Centraal van maandag 11 april 2022. Met de volgende onderwerpen:

Niet meer naar de GGD na een positieve zelftest

Vanaf nu hoef je na een positieve zelftest thuis, niet ook nog een PCR-test te laten doen bij de GGD. Het ministerie van Volksgezondheid wil de verantwoordelijkheid in geval van een coronabesmetting meer bij de burger leggen. Dat betekent thuis blijven bij klachten en in isolatie na een positieve test. De testlocaties van de GGD's blijven wel open, maar worden flink afgeschaald.

Ook jonge tweedehands auto's worden duurder

Veel dingen zijn de afgelopen tijd flink duurder geworden. Dat geldt ook voor jonge tweedehands auto's. Verkopers spreken van een overspannen markt waar je op dit moment voor dezelfde auto's soms duizenden euro's meer kwijt bent dan pakweg een jaar geleden. Dat heeft vooral te maken met een grote vraag en een klein aanbod.

Koning en koningin bij Koningsdagconcert

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bieden maandagavond in Maastricht het Koningsdagconcert aan, voor mensen die betrokken zijn bij de organisatie van Koningsdag. Over 2,5 week bezoekt de koninklijke familie de hoofdstad. Thema dan is Leef Maastricht. Nu dus het Koningsdagconcert in Theater aan het Vrijthof, in aanwezigheid uiteraard van de Koning en Koningin. Te gast in de uitzending is oud-gouverneur Theo Bovens.

Nieuwe toekomstvisie voor OLS

De OLS-federatie presenteert een nieuwe toekomstvisie die belemmeringen uit de weg moet helpen. Met name de ledenwerving en het ledenbehoud is bij veel schutterijen een struikelblok. Met het nieuwe plan wil de federatie laten zien hoe je met sommige uitdagingen om kunt gaan.

Max' bolide moet betrouwbaar worden

Na twee uitvalbeurten in drie races denkt Max Verstappen op dit moment niet aan een nieuwe wereldtitel. Zijn team Red Bull zal de komende tijd alles op alles moeten zetten om de auto betrouwbaar te maken.

83-jarige scheidsrechter weet niet van stoppen

Hij is niet te stoppen op de respectabele leeftijd van 83 jaar. De bejaarde scheidsrechter Harrie Sieben uit Elsloo. Afgelopen week heeft Sieben maar liefst vijf wedstrijden gefloten in het amateurvoetbal. Hij heeft al 50 jaar z'n scheidsrechtersdiploma en wil van ophouden nog niet weten.