Bijna 4000 waaghalzen willen 24 uur in achtbaan Toverland

De bekende houten achtbaan in Toverland © Toverland
Zo'n 4000 waaghalzen met een sterke maag hebben zich aangemeld bij attractiepark Toverland om 24 uur lang rondjes te rijden in de houten achtbaan Troy.
"Zoveel animo hadden we echt niet verwacht", zegt woordvoerster Tessa Maessen van het Sevenumse attractiepark. Tijdens de laatste editie in 2016 waren er volgens Maessen bijna 800 aanmeldingen. "Dan is dit nu wel echt overweldigend. Het is echt een flinke stijging."

Voor herhaling vatbaar

Een exacte verklaring voor het hoge aantal aanmeldingen heeft Maessen niet. Maar wat volgens haar mee kan spelen zijn de edities in 2010 en 2016. "Mensen uit alle windstreken vonden dat toen zo leuk dat ze er dit jaar ook bij willen zijn."

Houten achtbaan is jarig

Troy is de langste en hoogste, maar ook met 90 kilometer per uur de snelste houten achtbaan van de Benelux. De achtbaan blaast dit jaar 15 kaarsjes uit en dat wil Toverland tijdens het eerste juliweekend op een ludieke wijze vieren. Daarom organiseert het attractiepark de Troy Coaster Challenge: durfallen die 24 uur in de achtbaan blijven zitten om daarmee geld in te zamelen voor Stichting Durf Te Vragen. Die stichting heeft als doelstelling jongeren te helpen met het (h)erkennen van psychische problemen.

Van bijna 4000 naar 12

Toverland gaat dinsdag beginnen met het selecteren van 48 potentiële deelnemers met stalen zenuwen die in mei een testavond mogen bijwonen. "Troy is heel intens. Dat hebben we de vorige keren ook gezien. Mensen haken vaak na zo'n test zelf al af", aldus Maessen.

De selectie gaat beginnen

Uiteindelijk mogen maar twaalf waaghalzen laten zien dat ze het 24 uur schuddend en schokkend volhouden in een karretje. Maar hoe pik je van bijna 4000 aanmeldingen er maar een paar uit? Er gelden volgens Maessen meerdere criteria: 18-minners en zwangeren vallen automatisch af. "Ook kijken we naar de motivatie en zijn we op zoek naar bijzondere verhalen."