'Maanden gewerkt aan gevarieerd programma Koningsdagconcert'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor aanvang van het Koningsdagconcert in 2019. © ANP
Brigitte van Eck, directeur van Theater aan het Vrijthof in Maastricht, verheugt zich op het Koningsdagconcert. Dat vindt maandagavond plaats in het theater in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Volgens de directrice is er een bijzonder programma samengesteld.

Klassiek concert

"Het programma is mede tot stand gekomen door de philharmonie zuidnederland in samenwerking met Opera Zuid. Er worden onder andere werken vertoond van Beethoven, dus redelijk klassiek", zegt van Eck maandag op L1 Radio.
Verder is er onder andere medewerking van celliste Eline Hensels en stadsbeiaardier Frank Steijns. Ook de pianistenbroers Jussen zullen een optreden geven. "Dus het wordt een heel mooi en afwisselend programma vanavond."

'Maanden mee in de weer'

De organisatie van het Koningsdagconcert heeft behoorlijk lang geduurd. "We zijn er al dagen, zo niet maanden, mee in de weer. Zowel in de zaal als in de techniek wordt er veel in gang gezet. Iedereen werkt hard om het er tot in de puntjes verzorgd uit te laten zien."

'Zeer vereerd'

Van Eck laat weten zeer vereerd te zijn om het koningspaar te mogen ontvangen. "Het is heel bijzonder en dat geeft toch wel extra cachet. Niet alleen het koningspaar komt, maar ook alle mensen die Koningsdag 2022 tot een succes gaan maken."
De directeur kan niet zozeer één hoogtepunt noemen van het concert. "Ik denk dat het een totaal is, ik mag niet spreken over een hoogtepunt. Het feit dat de koning en koningin Maastricht bezoeken en dat het Koningsdagconcert bij ons het in theater plaatsvindt, is op zichzelf al een groot hoogtepunt."

Beatrix

Het initiatief van het Koningsdagconcert werd in 1985 gestart door koningin Beatrix en prins Claus. Het Koningsdagconcert wordt sinds 2014 georganiseerd in de gemeente waar de koninklijke familie Koningsdag viert. Het concert wordt uitgezonden op woensdag 27 april om 20:30 uur op NPO 2.