Harold Schroeder herkozen als voorzitter CDA-Limburg

Afbeelding ter illustratie © CDA
Harold Schroeder is herkozen als voorzitter van het CDA-Limburg. Op een drukbezochte ledenvergadering in Heel versloeg Schroeder zijn tegenkandidaat Ger Hindriks met 71 tegen 38 stemmen.
Hindriks die secretaris is van het bestuur van de afdeling Valkenburg had zich op het laatste moment als tegenkandidaat gemeld. Dat had ermee te maken dat hem pas onlangs duidelijk was geworden dat er een voorzittersverkiezing zat aan te komen.

Partij bij elkaar houden

Schroeder is sinds 2017 voorzitter van het CDA-Limburg. In een reactie stelde hij er hartstikke trots op te zijn dat hij met een heel ruime meerderheid is herkozen. Tegelijk benadrukte hij dat Hindriks en hij inhoudelijk dicht bij elkaar staan. Schroeder verklaarde in een korte toespraak voor de stemming dat hij er samen met de rest van het bestuur de afgelopen periode keihard voor gewerkt heeft om de partij bij elkaar te houden. "Dat is redelijk gelukt. Al hebben de integriteitskwesties pijn gedaan, er is wel intensief over gesproken. En er is een belangrijk rapport geweest van de commissie Kaiser waar we mee aan de slag zijn gegaan", aldus Schroeder.

Niet florissant

Met het oog op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Limburg waarbij het CDA per saldo zetels verloor, stelde Schroeder dat er werk aan de winkel is om het vertrouwen van de burger terug te winnen. "Want we staan er niet florissant voor", erkende Schroeder. Hij noemde het wel belangrijk voor de toekomst van het CDA-Limburg om kennis en ervaring te behouden.

Zorgen op toekomst CDA

Tegenkandidaat Ger Hindriks vertelde zich kandidaat te hebben gesteld omdat hij zich zorgen maakt over de toekomst van het CDA. Volgens hem is de partij blijkbaar niet in staat haar goede verhaal over de bühne te krijgen. "We gaan cruciale maanden tegemoet richting provinciale statenverkiezingen. Als het CDA nu niet de weg omhoog vindt, voorzie ik een duistere toekomst", zo Hindriks. Daarom pleitte hij voor een andere bestuurscultuur en de wat hij noemde terugkeer van het sociale gezicht van het CDA.
Hindriks kon er goed mee leven dat het merendeel van de leden toch voor Schroeder koos. "Ik heb een signaal willen geven en vond het ook belangrijk dat de leden wat te kiezen hadden. In die zin hebben we allemaal gewonnen en moeten we gezamenlijk de schouders onder de partij zetten", zo Hindriks.