Grote brand in fabrieksgebouw Swalmen geblust

In Swalmen is zaterdagmiddag een grote brand uitgebroken in een fabrieksgebouw. De brand, die inmiddels is geblust, was op het dak. Door de brand is flinke rookontwikkeling ontstaan. Ook is er een NL-Alert gestuurd vanwege de rookontwikkeling.
De brand is nu onder controle. De brandweer heeft nog onderzocht of er op andere plekken in het gebouw brand was, maar dat bleek niet het geval. Er is niemand gewond geraakt.
In de NL-Alert werd opgeroepen om ramen en deuren te sluiten als er overlast was door de rook. De melding is gestuurd naar de inwoners van Swalmen, Heide en Wieler.

Glasfabriek

De brand is uitgebroken bij een glasfabriek aan de Gevaren in Swalmen. De hulpdiensten werden rond 11:50 uur gealarmeerd. De brand ontstond nadat er op het dak werkzaamheden plaatsvonden. Volgens de brandweer is de schade aan het pand groot omdat veel bluswater via een door de brand vernielde lichtstraat naar binnen is gekomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!