L1mburg Centraal: Amstel Gold Race staat voor de deur

Amstel Gold Race © L1
Eerste pompstation voor waterstof in Limburg, fruittelers bang voor schade door nachtvorst en meer Limburgs nieuws

Bezetters Sterrebos krijgen geen straf van rechter

Ze bevonden zich op verboden terrein en wilden zich niet identificeren, de actievoerders die het Sterrebos bij Nedcar in Born, bezetten, een paar weken terug. Strafbare feiten, vond ook de rechter vrijdag, maar, ging niet over tot het uitdelen van straffen. Maar liefst 41 activisten moesten zich bij de rechtbank verantwoorden, allemaal liepen ze zonder boete naar buiten.

Limburg telt minste ingeschreven Oekraïners van het land

Nergens in Nederland staan zo weinig Oekraïense vluchtelingen geregistreerd als in Limburg. Blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.De meeste oorlogsvluchtelingen zitten in Groningen, Zeeland en Noord-Holland. In Limburg zitten er slechts enkele honderden, op een totaal van 27.000 in heel Nederland. Vandaag is er weer overleg geweest tussen de burgemeesters in Zuid-Limburg. Onze gast in de uitzending is Annemarie Penn, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Nog even en er is weer een Amstel Gold Race

Het weekend van de Amstel Gold Race staat op het punt van beginnen. Zaterdag de toerfietsers, zondag de profs. In Valkenburg staat verslaggever Maurice Jessen.

Fortuna ontvangt replica KNVB-beker voor museum

Terwijl het elftal van Fortuna Sittard zich voorbereidt op de belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht in de strijd tegen degradatie, organiseerde de club een avond vol herinneringen, in het stadion. Met oud-spelers en een nieuw pronkstuk voor de prijzenkast.

Eerste pompstation voor waterstof in Limburg

De verkoop van personenauto's die op waterstof rijden komt, in tegenstelling tot die van elektrische auto's, amper van de grond. Op dit moment zijn er maar zo'n 15 waterstoftankstations in heel Nederland, dus dat werkt ook niet echt mee aan de populariteit van H2, de chemische formule van waterstof. Sinds kort kan er in Horst waterstof worden getankt, want daar opende het eerste tankstation van Limburg. Verslaggever Lex van Moorsel reed mee in de waterstofauto van tankstationeigenaar Gerbert Vissers.

Fruittelers bang voor schade door nachtvorst

Met angst en beven kijken fruittelers in deze periode elke dag naar het weerbericht. Vooral vorst is iets wat de fruittelers niet willen horen. Zeker nu de bloeiperiode van de meeste fruitsoorten aanbreekt. De afgelopen tijd kwam het kwik meer dan eens onder nul uit, iets dat niet te vaak moet gebeuren.