Hoogleraar Theo Camps informateur in Horst aan de Maas

Gemeentehuis Horst aan de Maas © Google Street View
Hoogleraar organisatie- en bestuurskunde aan de Universiteit Tilburg Theo Camps is aangesteld als onafhankelijk informateur voor de vorming van een nieuwe coalitie in Horst aan de Maas.
Die zou opnieuw moeten gaan bestaan uit CDA, Essentie, D66/GroenLinks en PvdA. Ook de afgelopen bestuursperiode vormden de vier partijen de coalitie.

Doorstart

Ruim een week geleden adviseerde de eerste informateur - oud-wethouder Arie Stas - om op deze weg verder te gaan. Informateur Camps gaat de komende week met de vier partijen in gesprek om te bekijken of er voldoende basis is voor een doorstart.
Camps was eerder van 2003 tot aan 2017 bestuursvoorzitter van de Berenschot Groep. Van 1982 tot 1992 was hij raadslid en fractievoorzitter van het CDA in Nijmegen.

Zetels

Bij de verkiezingen bleef het CDA de grootste partij in Horst aan de Maas maar zakte wel van 10 naar 7 zetels. Essentie bleef de tweede partij met 5 zetels, net zoveel als in 2018. De PvdA verdubbelde van 2 naar 4 zetels, de combinatielijst D66/GroenLinks bleef op 4 zetels staan.
De lokale partij Perspectief kwam bij haar debuut meteen met 3 zetels in de raad. De andere nieuwkomer Belang van Nederland (BVNL) maakte haar entree met 2 zetels. De VVD behield haar 2 zetels.