L1mburg Centraal: waar blijft het theaterpubliek?

De zalen zitten voorlopig nog niet vol © iStock
Waar blijft het theaterpubliek, politie traint met stroomstootwapen, wielertalkshow in Toon Hermans Theater Sittard en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.

Waar blijft het theaterpubliek?

Na de coronapandemie staan alle seinen op groen voor volle theaters, poppodia en filmzalen. Toch lopen de zalen niet vol. Geschat wordt dat de bezoekersaantallen zo'n 30 tot 40 procent lager liggen dan voor de pandemie.

Politie traint met taser

De politie een nieuw wapen in de strijd tegen raddraaiers. een stroomstootwapen oftewel een taser. Het is gemakkelijk in het gebruik, maar er komt meer bij kijken dan alleen het overhalen van de trekker. Daarom krijgen agenten die ermee moeten werken eerst een uitgebreide training.

Jos van Rey-partij LVR in coalitie Roermond

Verreweg grootste partij in Roermond en winnaar van die verkiezingen, de LVR van Jos van Rey, gaat na 8 jaar voor het eerst meebesturen in Roermond.

't Roertje, een krant voor en door kinderen

De eerste editie van kinderkrant 't Roertje is verschenen. De krant is opgericht door journaliste Hanneke Drohm uit Posterholt, die daarvoor dagblad De Limburger vaarwel zei. Zij stelt de krant samen, maar 't Roertje is gemaakt voor en door kinderen.

Wat gebeurt er met meldingen over mogelijke integriteitsschendingen?

Wat gebeurt er met de 144 mensen die zich meldden bij de commissie die de bestuurscultuur in Limburg onderzocht? Provinciale Staten vroeg vorige week aan gouverneur Emile Roemer om hun meldingen over mogelijke integriteitsschendingen netjes af te ronden.

Wielertalkshow in Toon Hermans Theater Sittard

Nederlandse winnaars van de Amstel Gold Race, Joop Zoetemelk, Adri van der Poel en Henk Lubberding, kwamen aan de vooravond van deze wielerklassieker samen in het Toon Hermans Theater in Sittard om herinneringen op te halen.