L1mburg Centraal: Waterschap test alternatieven voor zandzak

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Oplossing gevonden voor halen van mei-den, documentaire over skateboardster Candy Jacobs en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 6 april 2022.

Waterschap test alternatieven voor zandzakken

Vele tienduizenden zandzakken werden vorig jaar zomer aangesleept om het stijgende water in Limburg tegen te houden. Een hels karwei, bovendien heb je er ook heel veel zand voor nodig. Na afloop moesten enkele honderden militairen de zandzakken weer opruimen. Dat kan mogelijk een stuk eenvoudiger. Waterschap Limburg testte woensdag bij Roermond vier alternatieve waterkeringen, die de zandzak kunnen vervangen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Oplossing gevonden voor halen van mei-den

Jonkheden, oftewel ongetrouwde mannen, die zaten in enkele dorpen in het Heuvelland met de handen in het haar. Ieder jaar halen ze voor de mei-feesten een mei-den uit het bos. Traditie. Maar Staatsbosbeheer stak daar onlangs een stokje voor, omdat er de afgelopen jaren te veel schade zou zijn aangericht in de bossen. Nu is er een oplossing, voor dit jaar in ieder geval.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Documentaire over skateboardster Candy Jacobs

Skateboardster Candy Jacobs uit Tegelen, in de skatewereld kennen ze haar al vele jaren. Ze is een van de beste skateboardsters van Europa, maar het grote publiek zag haar pas voorbijkomen tijdens de Olympische Spelen in Tokio, vorig jaar zomer. Candy kreeg corona, mocht niet meedoen en moest als eerste Nederlandse sportster in Tokio tien dagen in afzondering. Te gast in de uitzending Candy Jacobs en ook filmmaker Ruud Lenssen, want die heeft een documentaire over haar gemaakt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Rob Ruijgh leidt renners op voor eigen Team Tigerr

Rob Ruijgh reed als wielrenner meerdere keren de Amstel Gold Race. De voormalige wielerprof runt tegenwoordig een eigen wielerploeg, Team Tigerr. Zijn ervaringen geeft hij door aan zijn jonge renners, zodat die misschien over een paar jaar aan de start kunnen staan van de Limburgse klassieker.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fabienne uit Landgraaf in finale Miss Curve Nederland

Fabienne Deliege uit Landgraaf staat op 11 juni in de finale van Miss Curve Nederland. De verkiezing is een uitzonderlijke: normaal zijn missverkiezingen alleen voor vrouwen tot en met maat 38, maar Miss Curve Nederland richt zich op vrouwen vanaf maat 40. De voorbereidingen gaan vanaf volgende week voor de Landgraafse beginnen.
Bekijk hier de hele reportage terug.