Fabienne is finalist Miss Curve: ‘Durfde eigenlijk niet’

Foto van Fabienne Deliege, finalist Miss Curve Nederland © L1 (Joop Aerdts)
De 24-jarige Fabienne Deliege uit Landgraaf is de enige Limburgse die in de finale staat de missverkiezing Miss Curve Nederland. Alle kandidaten hebben maatje 40 of meer.
"Ik heb lang nagedacht of ik me zou opgeven voor de missverkiezing", zegt Deliege.

Twijfel

"Ik durfde het eigenlijk niet en ik ben altijd al onzeker geweest. Maar ik heb toch die stap gezet en ik wil nu graag een voorbeeld zijn", vertelt de 24-jarige. Een paar honderd kandidaten hebben zich aangemeld voor de verkiezing. In totaal staan er 29 deelnemers in de finale 11 juni.

Geaccepteerd

Normaal zijn missverkiezingen alleen voor vrouwen tot en met maat 38, maar Miss Curve Nederland richt zich op vrouwen vanaf maat 40.
De miss werd op jonge leeftijd gepest omdat ze mager was. Tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje ontwikkelde Deliege echter PCOS, een hormonale disbalans. Daardoor kwam ze aan. "Ik heb het er heel moeilijk mee gehad. Maar nu heb ik het geaccepteerd en ben ik er trots op. Ik hoor om me heen dat dit ook gewoon mooi is. Dat is ook heel fijn om te horen", vertelt Fabienne.

Drie categorieën

Er zijn in totaal drie categorieën. Fabienne doet mee aan de Categorie Ms Curve, met nog acht andere kandidaten. Deze categorie houdt in dat je moeder moet zijn. "Ik heb zelf twee kinderen. Eentje van vier en een van zes." Een andere categorie richt zich op deelnemers vanaf 16 jaar. Bij de laatste categorie moet je getrouwd zijn.

Geld inzamelen

Bij de missverkiezing draait het om stemmen. Om te winnen moet Fabienne daarnaast ook geld inzamelen voor een goed doel. Zij doet dat voor stichting MIND, een organisatie die zich inspant voor mensen met psychische problemen.
Verder speelt sponsoring een grote rol, legt ze uit. "De jurken, de fotoshoots en natuurlijk mijn haar en make-up kosten veel geld. Maar je hebt goede promotie nodig om kans te maken om te winnen."