Politie krijgt zeven tips over doodgeschoten Kerkradenaar

De politie heeft zeven tips binnengekregen na de vondst van een lichaam in Kerkrade. © YouTube Opsporing Verzocht
De politie heeft na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht zeven tips binnengekregen in de zaak van Abdelaziz 'Aziz' El Aâmri (38) uit Kerkrade. Een wandelaar trof zijn lichaam woensdagochtend 9 maart aan in het Hambos.
Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de dood van de Kerkradenaar.

Bivakmuts

Vermoedelijk is Aziz op een andere plek door vuurwapengeweld om het leven gebracht, waarna zijn lichaam - mogelijk met een bestelbus - naar het Hambos in Kerkrade is gebracht. Opvallend is dat de dertiger met een opgerolde bivakmuts over zijn hoofd werd gevonden.

Buurman

In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 maart vetrok Aziz rond 3:00 uur van zijn woning aan het Doctor Ackensplein. Hij zei tegen zijn vrouw dat hij naar de buurman ging, die echter niet thuis was. Omstreeks 7:30 uur trof de wandelaar Aziz' lichaam aan. Wat er is gebeurd in die 4,5 uur? Dat wil de politie weten.

Verband

Er vonden volgens de politie twee opvallende gebeurtenissen plaats die nacht: een mogelijke schietpartij in de Heerlense wijk Vrieheide en een zilverkleurige bestelbus die op de Nullanderbergsweg, een straat die doodloopt, in Kerkrade reed. Aziz' lichaam lag in de buurt van de Nullanderbergsweg. Mogelijk staan de voorvallen in verband met elkaar.
De politie roept getuigen op zich te melden.