'Gevonden man in Hambos op andere plek doodgeschoten'

De vindplaats van het lichaam werd door de politie afgezet © Track'88
De 38-jarige man die begin maart in het Hambos in Kerkrade dood werd gevonden, is vermoedelijk op een andere plek om het leven gebracht. Hij zou daarna mogelijk met een bestelbus naar de plek zijn gebracht waar hij levenloos werd gevonden.
Dat kwam dinsdagavond naar voren in Opsporing Verzocht waar aandacht werd besteed aan de zaak.

Hond onrustig

De man werd woensdagmorgen 9 maart door een hondenbezitter gevonden in het Hambos in Kerkrade. Het viel het baasje van de hond op dat zijn viervoeter onrustig was. Toen hij zelf ging kijken, werd hem duidelijk waarom. Daar lag het stoffelijk overschot van een man van Marokkaanse afkomst. Hij bleek door een vuurwapen om het leven te zijn gebracht. Opvallend is dat de man onder de capuchon van een hoodie een opgerolde bivakmuts bij zich had.

Bezoek bij buurman

Het slachtoffer blijkt Aziz El Aâmri te zijn, die met zijn vrouw en 7 maanden dochter gehuurd aan het Dr. Ackensplein in Kerkrade woont. De man ging op 8 maart rond middernacht naar de bovenbuurman om te roken, omdat hij dat thuis niet mag vanwege de baby. Hij blijft daar een paar uur. De buurman verklaarde later dat hem niets bijzonders is opgevallen aan Aziz. Rond 3:00 uur kwam hij de slaapkamer binnen en zei tegen zijn vrouw dat hij nog op bezoek ging bij een buurman in een naastgelegen pand.

Laatste levenstekens

Dat waren de laatste levenstekens van de Kerkradenaar. De buurman waar hij naartoe zou gaan die nacht, verklaarde bij de politie dat hij toen niet thuis was. Dat lijkt volgens de politie te kloppen. Daardoor blijft het onduidelijk waar Aziz na 3:00 uur verbleef.

Knallen gehoord

De politie houdt er rekening mee dat hij op een andere plek is neergeschoten. Opvallend is dat die nacht rond kwart voor 5 in de Heerlense wijk Vrieheide knallen zijn gehoord. Bewoners van de Rozestraat zagen twee jongens die praatten over een gun. De politie vermoedt dat het levenloze lichaam van Aziz met een voertuig naar het Hambos is gebracht.

Zilverkleurige bestelbus

Het bosgebied is alleen via een doodlopende weg met een auto te bereiken. Een fietser heeft die woensdagochtend om 6:10 uur een zilverkleurige bestelbus de Nullanderbergsweg in zien rijden. Het voertuig had aan de achterkant geen ramen. De politie heeft het vermoeden dat Aziz van het talud het bos in is gegooid.
Met de nieuwe informatie hoopt de politie dat er meer tips binnenkomen over deze zaak en informatie over waar de man zich mogelijk mee bezighield.