Opnieuw daling coronabesmettingen: bijna gehalveerd

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Opnieuw is het aantal coronabesmettingen afgelopen week flink gedaald in Limburg.
Zo'n 5789 Limburgers waren vorige week positief getest. Dat is flink minder dan de week daarvoor, toen het nog 9409 personen waren. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

Laagste gemiddelde van Nederland

Ook staat Limburg onderaan de lijst van meeste besmettingen per 100.000 inwoners. Dat zijn er namelijk 518, een stuk minder dan het landelijke gemiddeld van 741.

Doden

Het aantal doden daalde niet zo hard: in totaal stierven negen Limburgers, twee minder dan de week daarvoor. Opvallend is het aantal doden in Heerlen: vier in totaal.

Besmettingen

De meeste besmettingen in Limburg waren in de gemeente Sittard-Geleen (544), Maastricht (532) en Heerlen (477). Dit cijfer is het laagst in Vaals (36), Bergen (39) en Mook en Middelaar (48).
Per 100.000 inwoners zijn de meeste positieve besmettingen in Nederweert (681), Simpelveld en Horst aan de Maas.

Teststraten

Door de dalende coronabesmettingen wil de overheid de teststraten van de GGD grotendeels afbouwen. Vanaf 11 april vervalt het advies om na een positieve zelftest voor bevestiging naar de GGD te gaan. In aanloop naar die datum is het aantal afgenomen testen al behoorlijk afgenomen. In de laatste zeven dagen namen de gezondheidsdiensten 220.512 coronatesten af, ongeveer een derde minder dan de week daarvoor. 129.188 Nederlanders kregen afgelopen week te horen het virus onder de leden te hebben.