Enorme carnavalswagen in Kinrooi gestald: 'Een opluchting'

De enorme carnavalswagen © L1
Na een lange zoektocht heeft carnavalsvereniging de Waterratte uit Ool-Herten eindelijk een onderkomen voor hun meterslange carnavalswagen gevonden. Niet in Limburg, maar net over de grens in Kinrooi.
"Het is zeker een opluchting. We zijn er heel blij mee", zegt Bas Ruijten, voorzitter van de carnavalsvereniging, woensdag in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Droog

Het vinden van onderdak ging niet zonder slag of stoot. De wagen is namelijk 14 meter lang, 3 meter breed en 4 meter hoog. Naar aanleiding van L1-uitzendingen begon het balletje volgens de voorzitter te rollen. "Een man in Kinrooi heeft zich gemeld en plek voor ons gemaakt. Nu staat de wagen droog onder een overkapping."

Regen

Omdat de wagen lange tijd buiten heeft gestaan, is er schade ontstaan door de regen. "We hebben hem met plastic ingepakt, maar de wagen heeft nu wat liefde en aandacht nodig", aldus Ruijten. Al meer dan 20 jaar doet de carnavalsvereniging met de wagen mee aan de optocht. Hem wegdoen was volgens de voorzitter dan ook geen optie. Dat de leden van het gezelschap nu een stukje moeten rijden, nemen ze voor lief. "Zie het als een kleine optocht naar Kinrooi", grapt Ruijten.

Bouw loodsen

Voorlopig blijft de carnavalswagen in België staan, maar het gezelschap blijft zoeken naar een onderkomen in de buurt. "In Grubbenvorst, Weert en Hoensbroek bijvoorbeeld worden loodsen gebouwd voor meerdere carnavalsverenigingen. Misschien kunnen we dat ook hier doen", vraagt Ruijten zich af.