Spookvoertuig van weg gehaald: 9 jaar niet geregistreerd

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Een auto met een ongeldig buitenlands kenteken is maandag in Venray van de weg gehaald. Het zogenoemde spookvoertuig bleek sinds 2013 niet meer op naam van iemand te staan.
De politie maakt jacht op zulke wagens met ongeldige kentekens om mobiel banditisme tegen te gaan.

Op naam zetten

Aangezien de zilveren auto met zwarte motorkap ook niet op naam staat, kan het volgens de politie aantrekkelijk zijn om zo'n spookvoertuig te gebruiken voor criminele activiteiten. Of de bestuurder kwade bedoelingen had, is niet bekend. Hij beweerde in ieder geval wel de eigenaar van de Audi te zijn. De bestuurder heeft twee weken de tijd om de auto op zijn naam te laten zetten, schrijft de wijkagent van Venray op Instagram. Daarvoor moet hij naar het land waar het voertuig eerder geregistreerd stond.

Auto terugkrijgen

Tot die tijd wordt de wagen in bewaring genomen. Als alles geregeld is, krijgt de eigenaar zijn auto terug. Mocht dat na twee weken niet het geval zijn, dan bepaalt de officier van justitie wat met het voertuig gebeurt. Vermoedelijk wordt de Audi dan afgepakt van de eigenaar. Afhankelijk van de waarde wordt die vervolgens verkocht of vernietigd.
De ongeldige kentekenplaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen.