Woningstichting zet rechtszaak toeslagenmoeder stop

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Woningbouwvereniging Woonwenz en toeslagenaffairemoeder Sylvana de Wit uit Arcen komen elkaar niet meer tegen in de rechtbank. Woonwenz ziet af van een rechtszaak tegen de huurster, die maandenlang haar huur niet kon betalen.
Volgens de woningstichting is er inmiddels contact geweest met het slachtoffer van het toeslagenschandaal en haar advocaat Pejman Salim om te kijken naar een oplossing.

Opgelucht

Sylvana is erg blij met de uitspraak van het kort geding. In het begin was het voor haar moeilijk te bevatten dat ze de rechtszaak had gewonnen. "Ja, ik ben heel erg opgelucht. Nu kan ik hier samen met mijn kinderen blijven wonen en kunnen de kinderen hier ook op school blijven en een stabiel leven opbouwen", vertelt Sylvana.

Contact gezocht

De woningvereniging wilde Sylvana op straat zetten vanwege haar huurachterstand van ruim 6000 euro. Maandag oordeelde de rechter in Roermond in een kort geding dat dat dus niet ging gebeuren. Woonwenz had schuldhulpverlening moeten regelen, maar er zijn volgens de woningvereniging wel contactmomenten geweest met de schuldhulpinstantie en Sylvana. "We hebben op meerdere manieren contact gezocht, zoals via e-mail en via de telefoon", zegt directeur Frank van Engelen van Woonwenz. Sylvana beaamt dat ze per mail contact heeft gehad.

Nalatig

Daarbij is de woningstichting nalatig geweest: Woonwenz had meer moeite moeten doen om contact te zoeken met de toeslagenmoeder. Woonwenz geeft toe dat ze hierin zijn tekortgeschoten.
"Ik trek me dat achteraf zeer aan", verklaart Van Engelen. "We hadden meer moeten doen om in contact te komen. We hadden bijvoorbeeld langs moeten gaan en om te tafel met haar moeten zitten. Daar waren waarschijnlijk zaken die in gang waren gezet, niet op deze manier verlopen", aldus Van Engelen.