Juf Milou is de 'Buitenlesleerkracht' van het jaar

Milou Radder met de kinderen van OBS Wereldwijs in Landgraaf. © Nationale Buitenlesdag
Milou Radder is de provinciale winnaar geworden van de verkiezing 'Buitenlesleerkracht van het jaar'. De juf van groep 3 van OBS Wereldwijs in Landgraaf laat volgens de organisatie geen kans onbenut om bewegend leren in te zetten.
"Buitenles heeft echt een meerwaarde. Kinderen moeten veel stilzitten in de klas. Ik vind de afwisseling met beweging en frisse lucht heel belangrijk", vertelt de juf dinsdag in L1-radioprogramma de Nieuwsshow.

Veel verschillende lessen

Milou geeft veel verschillende lessen in de buitenlucht. "Een les verkeer leent zich daar natuurlijk goed voor, maar ook een reken- en taalles. Dan kun je bijvoorbeeld woorden op het schoolplein ophangen die de kinderen vervolgens moeten zoeken."

Gemotiveerd

De kinderen zijn altijd erg gemotiveerd om buiten les te krijgen, merkt de juf van de Landgraafse basisschool. "Er klinkt meteen gejuich als ik zeg dat we naar buiten gaan. Dan staan ze al op de gang voordat ik ben uitgesproken."
Of de kinderen van groep 3 dinsdag tijdens de Nationale Buitenlesdag ook daadwerkelijk buiten les krijgen, is nog even de vraag. "Ik heb wel wat dingen voorbereid, maar we zijn afhankelijk van het weer wat het programma vandaag gaat worden."

Spellenpakket

De verkiezing is in het leven geroepen vanwege de Nationale Buitenlesdag, op 5 april. Milou werd door een collega voor de prijs genomineerd. De juf heeft een spellenpakket gewonnen voor haar en de kinderen van OBS Wereldwijs. "Ik hoor regelmatig dat leerkrachten het leuk vinden wat ik doe en het zelf ook gaan uitproberen. Er zijn pagina’s op Facebook waar we als collega’s onderling ideeën uitwisselen."