L1mburg Centraal: Welke toekomst heeft de asperge?

Afbeelding ter illustratie. © Pixabay
De toekomst van de asperge, rockconcert speciaal voor kinderen en meer Limburgs nieuws
Dit is L1mburg Centraal van maandag 4 april 2022.

Bejaarde man wurgde twee echtgenotes vanwege schulden

Een alsmaar oplopende schuld heeft de 74-jarige Wiel F. uit Grevenbicht naar eigen zeggen gedreven tot het doden van zijn 73-jarige vrouw Tiny. Hij wurgde haar met een sjaal en deed vervolgens hetzelfde bij hondje Juul. Maandag eiste de aanklaagster veertien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Wiel voor het fatale incident op 26 september 2021 in de Lindenstraat.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hoe gaat het met Martin uit Maastricht in Oekraïne?

Precies een maand geleden spraken we met Martin uit Maastricht die samen met zijn Oekraïense vrouw in een plaatsje vlakbij Lubny in Oekraïne woont. Hij heeft uit voorzorg een schuilkelder onder zijn huis ingericht, maar die heeft hij gelukkig nog niet nodig gehad.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Birgit kan niet naar Rusland voor stamceltherapie

De oorlog in Oekraïne heeft ook gevolgen voor MS-patiënt Birgit Keuten uit Merselo. Zij zou in Rusland stamceltherapie ondergaan om de symptomen van de spierziekte MS een halt toe te roepen. De behandeling staat in Nederland nog in de kinderschoenen en wordt daarom niet vergoed. Daarom kiezen Nederlandse MS-patiënten, gesteund door succesverhalen van lotgenoten, regelmatig voor een behandeling in Rusland.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Welke toekomst heeft de asperge?

Alles moet anders in aspergeland: duurzame productie, nieuwe oogsttechnieken en minder afhankelijkheid van arbeidsmigranten. Het kersverse Aspergegilde Limburg wil dat de sector zich de komende jaren moderniseert en buigt zich over de toekomst van het witte goud. In Grubbenvorst komt juist een einde aan een tijdperk. Na vele gloriejaren zijn daar nog maar drie aspergetelers, zonder opvolging.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Van Helvert nieuwe voorzitter MKB Limburg

Ondernemers krijgen de laatste jaren veel voor de kiezen. Eerst natuurlijk de coronapandemie. Daarna de chaos bij het weer opstarten van de wereldeconomie, denk bijvoorbeeld aan de tekorten aan grondstoffen. Verder is er de oorlog in Oekraïne. Te midden van al die onzekerheid krijgt het midden- en kleinbedrijf in Limburg een nieuwe voorzitter.
Oud-CDA-Kamerlid en huidig wethouder in Roerdalen, Martijn van Helvert, is in Venlo voorgesteld aan zijn achterban. Dat gebeurde op de hoogste verdieping van het vernieuwde Van der Valk-hotel daar. Van Helvert is de opvolger van Monique Princen, onderneemster in Weert.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Rockconcert in Venlo, speciaal voor kinderen

Een lesje in de basisprincipes van rock 'n roll. Met de beginselen van crowdsurfen, air guitar spelen of stagediven. Dat stond op het lesprogramma van kinderen uit de hoogste klassen van verschillende Venlose basisscholen. Voor deze praktijkles in het kader van de Kindermuziekweek brachten de kinderen een bezoek aan een rockconcert in Grenswerk.
Bekijk hier de hele reportage terug.