30 portretten van slachtoffers mensenhandel in Brunssum

Slachtoffers van mensenhandel zijn vastgelegd in 30 portretten © Gemeente Brunssum
De gemeente Brunssum wil met een fototentoonstelling in het Vijverpark aandacht vragen voor mensenhandel die volgens de gemeente tegenwoordig nog te vaak onzichtbaar is.
De fototentoonstelling 'Open je Ogen' laat 30 portretten en indringende verhalen van slachtoffers van mensenhandel zien.

Portretten spreken boekdelen

Op de portretten zijn alleen de ogen van de slachtoffers te zien. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans en brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. "Die spreken boekdelen als je hen aankijkt", vindt burgemeester Wilma van Rijt. "Als je de verhalen leest, dan zie je wat het doet met mensen als ze niet op een respectvolle manier behandeld worden in onze samenleving."

Onzichtbaar om ons heen

De burgemeester hoopt dat met deze fototentoonstelling mensen meer kijken en signaleren in hun omgeving. "Het is niet exotisch, het is niet uniek. Het is hier in Brunssum, overal om ons heen. Maar het is onzichtbaar om ons heen."
De tentoonstelling is tot 13 april in het Vijverpark te bezichtigen. "Kijk met je ogen open naar deze tentoonstelling en laat hem binnenkomen. Meer vraag ik niet", besluit de burgemeester.