L1mburg Centraal: Crisis op crisis voor ondernemers

Afbeelding ter illustratie
Open dag Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn, toerversie Volta Limburg Classic en meer Limburgs nieuws.

Opening bezoekerscentrum Duitse oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn

Gemengde emoties bij de opening van het nieuwe bezoekerscentrum van de Duitse begraafplaats in Ysselsteyn. Familieleden van militairen die er begraven liggen zijn dankbaar voor de zorg voor de gesneuvelde soldaten. Maar bovenal is er woede en verdriet door de parallel die veel bezoekers zien met de oorlog in Oekraïne.

Samenwonen met Oekraïense vluchtelingen

Nu de eerste Oekraïense vluchtelingen bijna een maand in Nederland zijn, komen er steeds meer berichten dat de opvang in gastgezinnen niet altijd even goed gaat. Gebrek aan privacy, cultuurverschillen of een taalbarrière leiden tot frustraties. Geert van Roij uit Heythuysen heeft nu al drie weken zeven Oekraïeners in huis. Ook voor hem is het niet altijd even makkelijk maar hij blijft positief. Wel hoopt de Limburger dat het kabinet snel met een vergoeding komt voor gastgezinnen.

De toerversie van de Volta Limburg Classic

De profs moesten gisteren afzien in de sneeuw, vandaag boften de deelnemers aan de toerversie van de Volta Limburg Classic. Een stralend zonnetje scheen voor de ruim duizend amateur wielrenners. Het is daarmee alvast een voorproefje voor volgende week, als er 15.000 toerfietsers aan de start staan van de Amstel Gold Race. Vandaag hadden de fietsers nog alle ruimte op de Limburgse wegen.

Crisis op crisis voor ondernemers

Ondernemers krijgen te maken met de ene na de andere crisis. Eerst was er twee jaar lang een coronapandemie met alle bijbehorende gevolgen voor ondernemers. Nu ervaren ook zij de nadelige economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Huub Narinx, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging, over het perspectief voor ondernemers.

Begraafplaats Tegelen verwaarloosd

Inwoners uit Tegelen maken zich zorgen over de staat van de plaatselijke begraafplaats. De eeuwenoude familiegraven worden niet meer onderhouden en zij vrezen dat, als er niets gebeurt, ook een stukje geschiedenis uit Tegelen verloren gaat.