Honderden Oekraïners opgevangen in oude gevangenis

Voormalige gevangenis Overmaze © Jean-Pierre Geusens
De gemeente Maastricht gaat 400 Oekraïners opvangen in de voormalige gevangenis Overmaze.
Dat schrijft wethouder Anita Bastiaans aan de gemeenteraad van de provinciehoofdstad.

Opvang

De eerste vluchtelingen uit de Oekraïne moeten er rond 1 mei neerstrijken. Eerder ving de gemeente er al Syrische vluchtelingen op, maar ook daklozen kregen er onderdak tijdens de coronacrisis.
Zalencentrum MECC vangt momenteel ook maximaal 400 vluchtelingen uit Oekraïne op. Ze worden daar geregistreerd en verblijven er enkele dagen voordat ze naar een andere plek worden gebracht, waar ze langer kunnen blijven. In Overmaze kunnen de vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, voor langere tijd worden gehuisvest.

Overeenstemming

De gemeente heeft met het Rijksvastgoedbedrijf overeenstemming bereikt over de huisvesting van de Oekraïners. De komende weken wordt het gebouw ingericht om de mensen er te kunnen onderbrengen.
"Met u en de Oekraiïense vluchtelingen hoop ik echter ook dat er snel een einde komt aan deze verschrikkelijke situatie en daardoor de opvang van beperkte duur zal zijn", aldus de wethouder in een brief aan omwonenden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!