L1mburg Centraal: de wolf rukt op in Limburg

Foto ter illustratie © iStock
Volta Limburg Classic 2022, monument voor liedjesschrijver Guus Smeets en meer Limburgs nieuws.

Opmars van de wolf in Limburg

Een realiteit waar steeds meer veehouders rekening mee moeten houden: de wolf. Hij rukt op vanuit Duitsland en België. In Belgisch Limburg is bijvoorbeeld pas een zwangere wolvin gespot. Over twee jaar zullen haar welpen op zoek gaan naar een eigen territorium. Zo komen er steeds meer plekken bij waar de wolf zich vestigt.

Volta Limburg Classic 2022

De Belg Arnaud de Lie heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. De koers door Zuid-Limburg werd voor het eerst sinds 2019 weer verreden. Met zware omstandigheden vandaag, in de kou met zelf wat sneeuwvlokjes. De koers startte en finishte in Eijsden.

Monument voor liedjesschrijver Guus Smeets

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat Guus Smeets overleed aan de gevolgen van covid. Hij was zanger, tekstdichter en componist van Limburgs-talige liedjes. Een bescheiden man uit Valkenburg. Vandaag werd in Valkenburg een borstbeeld van Guus Smeets onthuld. Zijn naam zegt u misschien weinig maar de liedjes die hij schreef des te meer.

Oude limburgse filmbeelden op muziek

Lang Laeve 't Laeve! Dat is de naam van een bijzondere voorstelling die binnenkort in te zien is in Venlo, tijdens het Limburg Film Festival Festival. Oude filmbeelden, uit het archief van het Limburgs Museum, gecombineerd met muziek van Ton Engels.

Project Metaalbewerking levert personeel op

De zoektocht naar personeel, bijna iedere branche heeft ermee te maken en in de technieksector is dat niet anders. En dus moet je creatief zijn. Een van die initiatieven is de Techniekcoalitie Limburg, begonnen in 2019. Daarin werken onderwijs, bedrijven en provincie met elkaar samen. Ze streven ernaar nieuwe mensen uit andere sectoren, bijvoorbeeld de horeca, te interesseren voor techniek.