L1mburg Centraal: Tankstation stopt op dag accijnsverlaging

Foto ter illustratie © iStock
Campings openen voor nieuw seizoen, tientallen dames quilten voor het goede doel en meer Limburgs nieuws.
De uitzending van L1mburg Centraal van vrijdag 1 april 2022. Met de volgende onderwerpen:

Heerlens tankstation stopt op dag van verlaging accijnzen

Tanken is vrijdag iets leuker geworden. Door de accijnsverlaging werd benzine ongeveer 20 cent per liter goedkoper en ging de prijs van diesel zo'n 10 cent omlaag. Daardoor is het verschil met België, dat al eerder de accijnzen verlaagde, kleiner geworden. Bij een tankstation in Heerlen stonden vrijdag de oude prijzen nog op bord. Dat komt omdat uitgerekend nu de eigenaar stopt met de tankactiviteiten en de pompen verhuurt aan een ander. Het bedrijf werd opgericht in 1938 en wordt nu nog gerund door drie broers. De laatste tien jaar liep de omzet uit het tanken met 75 procent terug.

Campings starten nieuw seizoen met meer boekingen dan ooit

Het is 1 april en dat betekent dat de meeste Limburgse campings hun poorten weer openen. Na twee jaar corona heeft de kampeerder Nederland opnieuw ontdekt en dat blijkt ook op de campings in onze provincie die nu al meer boekingen hebben, dan dat ze voor het coronatijdperk hadden.

Integriteitsdebat provincie: hoe nu verder?

Provinciale Staten debatteerde de hele dag over de integriteitsaffaires die de provincie in de greep hield. De rapporten zijn verschenen, de kwesties zijn besproken, de bestuurscultuur is onderzocht. Rest de vraag: hoe nu verder? Wordt er een punt achter gezet of is de bestuurscrisis nog niet helemaal afgelopen?

Hoe kom je de ramadan gezond door?

De ramadan is begonnen, de vastenmaand die in het teken staat van bezinning. Moslims die meedoen aan de ramadan mogen tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Hoe kom je de ramadan gezond door? Samefko Ludidi, voedingsdeskundige, is in de studio en heeft tips.

Fans presenteren boek over MVV

Aan de vooravond van de 120ste verjaardag van MVV werd donderdag een door fans geschreven boek gepresenteerd, over de clubiconen Willy Brokamp en Jo Bonfrère.

Tientallen dames quilten voor het goede doel

De slachtoffers van de watersnood vorig jaar in Valkenburg zijn niet vergeten door de Quiltvereniging in Nederland. Tientallen dames uit het hele land hebben vele uren gestoken om een lappendeken, een quilt, te maken. In Maasbracht werden al die quilts symbolisch overhandigd aan Daan Prevoo. De burgemeester van Valkenburg, die zelf allesbehalve onhandig is met naald en draad, nam de hartverwarmende dekens in ontvangst.