Ondanks sneeuw drukte bij start kampeerseizoen

Campinggasten maken hun caravan klaar voor het nieuwe seizoen © L1 (Sjors Abeling)
De Limburgse campings verwachten een drukke zomer, blijkt uit een rondgang van L1. Dit weekend openen de meeste eigenaren hun poorten weer.
"Met Hemelvaart zitten we al helemaal vol", zegt Maike Vaessen, eigenaresse van een camping 't Geuldal in Meerssen.

Lockdown

"Ook voor Pasen en Pinksteren hebben we nog maar een paar plekken over. Dat beeld zagen we voor het coronatijdperk niet", vertelt Vaessen. Tijdens de pandemie hadden campings het drukker dan in de jaren daarvoor. Reizen naar het buitenland was lastig en veel voorzieningen waren gesloten.
"Wij zien vooral veel aanvragen voor seizoensplekken", vertelt Joost Olieslagers van Familiecamping Klein Canada in Afferden. "Daarnaast hebben we ook heel veel stacaravans erbij geplaatst dit jaar, want we merken dat daar vraag naar is."

Benzine

Bij Familiecamping De Smal in Bergen zien ze ook dat het dit jaar drukker is dan voor corona. "Je merkt echt dat het toerisme in Nederland is herontdekt", vertelt een medewerkster.
Campinghoudster Vaessen meent dat andere factoren meespelen. "Er is toch nog steeds veel onzekerheid als het gaat om coronaregels in het buitenland, maar ik kan me ook voorstellen dat de hoge benzineprijzen meespelen in het besluit om niet naar het buitenland op vakantie te gaan." Ook de Afferdense Olieslagers merkt op dat de stijgende prijzen meespelen. "Alles wordt duurder en dat merk je ook aan de boekingen."

Duitsers

Bij Camping de Heldense Bossen zien ze ook dat er veel Duitsers een plekje hebben geboekt. Directeur Marcel Timmermans: "De afgelopen twee jaar gold vanuit uit Duitsland vaak code rood als het om Nederland ging en Duitsers zijn vrij plichtsgetrouw, dus die zagen we niet." Ook campinghoudster Vaessen merkt dat de Duitsers de weg naar Limburg weer vinden.