Fietsendieven staan te popelen met Volta Classic: 3 tips

Foto ter illustratie. © iStock
Tijdens grote wielrenevenementen slaan fietsendieven vaak toe. Ze hebben het gemunt op dure tweewielers van ploegen, maar ook op die van amateurs die tourversies rijden. De Volta Classic staat voor de deur in het Heuvelland, dus hier een aantal tips.
  • Twee sloten
    Zet je fiets vast met twee sloten en kies daarbij voor twee verschillenden soorten. Bijvoorbeeld een hangslot en cijferslot. Dieven specialiseren zich namelijk vaker in één slot, zegt de politie.
  • Slot om frame én voorwiel
    Heb je maar een slot? Zorg dan dat het om zowel het frame als het wiel zit. Anders loop je het risico dat boeven alles meenemen behalve dat ene wiel.
  • Track and Trace
    Als je een dure racefiets hebt, is het wellicht de moeite waard om te investeren in een track & trace-systeem. Via een GPS-signaal zie je dan altijd waar je fiets is.

18 fietsen gestolen

Ook tijdens de Amstel Gold Race in 2017 werden in Valkenburg 18 feloranje fietsen gestolen van een Poolse wielerploeg. De hiervoor genoemde tips zouden niet hebben geholpen tegen deze boeven. De dieven liepen 's nachts via de achterkant van een hotel naar de bus waarin de racefietsen zaten. Ondanks dat de bus was beveiligd met een alarm en de deur geblokkeerd was met een auto van een andere ploeg, lukte het de dieven toch om alle fietsen mee te nemen