Inwoners Koningsbosch kunnen weer fysiek naar de huisarts

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Inwoners van Koningsbosch en Maria Hoop kunnen vanaf volgende week weer fysiek een bezoek brengen aan de huisarts.
In december ging huisarts Korthals namelijk met pensioen waardoor de 1300 patiënten op zoek moesten naar een nieuwe dokter. In de tussentijd kon men een e-consult aanvragen bij online praktijk Arene.

'Goede zorg op locatie'

Voor veel inwoners komt daar vanaf donderdag 7 april verandering in: huisartsenpraktijk Maasbracht heeft vanaf dan twee keer per week een inloopspreekuur in gemeenschapshuis Oos Heem. "Een buurtcomité heeft ons benaderd of wij iets konden betekenen voor de inwoners van Koningsbosch", vertelt teammanager Tamara Maes-Smeets. "Wij hadden al een grote groep mensen uit Koningsbosch die bij ons staan ingeschreven en wilden hen ook goede zorg op locatie bieden. En zo is het balletje gaan rollen."

Online consult kan ook

Buiten het inloopspreekuur kunnen inwoners ook een online consult, zoals ze dat de afgelopen maanden hebben gedaan, aanvragen of terecht op de locatie in Maasbracht. "De reacties zijn positief tot nu toe, wat ik zelf tenminste meekrijg", vertelt Maes-Smeets.
Vanaf 1 januari hoopt de praktijk er een vaste huisarts aan te stellen. Of er dan bijvoorbeeld meer inloopspreekuren gaan komen, is voorlopig nog even afwachten.

'Goede ontwikkeling'

Marijn van Oord, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), vindt het inloopspreekuur in Koningsbosch een goede ontwikkeling: "Dit is denk ik een begin van een nieuwe goede oplossing. Maar wij geloven nog steeds dat een huisarts dicht in de buurt moet zijn zodat je een vertrouwensband met je huisarts kan opbouwen en hij de omgeving goed kent."