Protest tegen komst loodsen ter grootte van 46 voetbalvelden

Tientallen mensen hebben donderdagavond in Sevenum geprotesteerd tegen de komst van twee panden ter grootte van 46 voetbalvelden op bedrijventerrein Greenport.
In de vorm van een wandeling trok het protest door het gebied bij de Zeesweg. Logistiek bedrijf Geodis wil daar twee grote panden bouwen. "101 laaddocks en meer dan 600 parkeerplaatsen. Er blijft niets meer over van het landschap in onze omgeving", aldus buurtbewoner John van Dooren.

Overlast

De bewoners vrezen voor overlast in de vorm van licht, geluid en fijnstof. "De panden komen echt bij mensen in de voortuin te staan. Ons is een robuuste groenbuffer beloofd. 60 meter met een zandwal en een paar boompjes noemen wij geen robuuste groenbuffer."

Twee maten

Van Dooren vindt dat er met twee maten gemeten wordt. "Boeren moeten allerlei maatregelen nemen vanwege de stikstofuitstoot en zo'n groot bedrijf mag wel gebouwd worden. Dan is milieu ineens niet meer belangrijk."

Beroep

Of de twee grote panden van het logistiek bedrijf er daadwerkelijk komen, is nog even afwachten. Een aantal bewoners heeft tegen het bestemmingsplan bezwaar gemaakt. De zaak moet nog door de Raad van State behandeld worden.

Zorgen

Buurtbewoners van de Zeesweg in Sevenum maken zich al langer zorgen over de ontwikkelingen in hun omgeving. Burgemeester Ryan Palmen ging in oktober met hen in gesprek tijdens een wandeling door de buurt.