Vijfde arrestatie na schietpartij en drugsvondst Landgraaf

In een woning aan de Groenstraat in Landgraaf deed de politie uitgebreid onderzoek. © Track '88
In het onderzoek naar een schietpartij in de Groenstraat in Landgraaf is een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om Mandy M. (44), de partner van de eerder gearresteerde Bas C. (40).
Een justitiewoordvoerster wil enkel bevestigen dat er inmiddels vijf verdachten zijn aangehouden.

Colombiaanse connectie

Een onderzoeksrechter heeft zich woensdag over het voorarrest van dit vijftal gebogen en bepaalde dat alle verdachten nog zeker veertien dagen vast blijven zitten. Naast Bas en Mandy, de bewoners van het pand waar geschoten is, zitten ook Colombianen Alexander G. (48) en Janller L. (51) in voorlopige hechtenis. De stiefdochter van Alexander, de Venezolaanse Yoselin R., zit eveneens vast.

Cocaïne en handgranaten

De politie vond deze verdachten in het genoemde pand aan de Groenstraat. Vooralsnog is onduidelijk wat er aan het incident vooraf is gegaan. Opsporingsdiensten vermoeden dat er sprake is van een drugsconflict. In een loods achter de woning werd een opengesneden pakket cocaïne gevonden en onderzoek in en rondom de woning leverde nog eens tientallen kilo's cocaïne op.
Daarnaast vond de politie zes handgranaten, kilo's hasj en crystal meth en grondstoffen en materiaal voor de productie van synthetische drugs. Bovendien denkt justitie bewoner Bas te kunnen linken aan Colombiaanse drugscriminelen.

Twee auto's gezocht

Getuigen zagen net na de schietpartij twee auto's uit de Groenstraat vertrekken. Onderzoek moet uitwijzen wie er in die voertuigen zat en of zij betrokken waren bij het voorval. De politie zoekt ook nog een Colombiaanse tiener die rondom de schietpartij is gezien. Hij werd door agenten staande gehouden, maar mocht na een korte verklaring gaan. Nu hoopt de politie hem terug te vinden.

Zwijgende betrokkenen

Justitie wil geen verdere vragen over de zaak beantwoorden, omdat er beperkingen gelden. Dat betekent dat verdachten alleen met hun advocaat mogen praten en betrokken partijen niets met de buitenwereld delen. Advocaten Sandra Carli (Bas), Rick Krijnen (Mandy), Amira Lotfy (Yoselin) en Raimon Maessen (Alexander en Janller) willen L1 om diezelfde reden niet te woord staan.