Vrouwenbeelden Rozentuin beschadigd bij poging diefstal

Het beschadigde beeld wordt weggehaald voor reparatie © HALLO Horst aan de Maas
Twee van de drie bronzen vrouwenbeelden in de Rozentuin in de Kasteelse Bossen in Horst zijn beschadigd geraakt toen geprobeerd werd de beelden te stelen.
Volgens HALLO Horst aan de Maas wilden dieven twee van de drie beelden ontvreemden.

Slijptol

"Er is geprobeerd om de beelden met een slijptol los te slijpen", laat een politiewoordvoerder weten. Die poging mislukte, maar schade aan de bronzen beelden is er wel. De gemeente Horst aan de Maas heeft de beschadigde vrouwenbeelden weggehaald, zodat deze gerepareerd kunnen worden.

Ontdekking

Een wandelaar kwam volgens de lokale nieuwssite woensdagochtend uit bij de beelden en ontdekte dat deze beschadigd waren. De ontdekker belde volgens een politiewoordvoerder de gemeente die op haar beurt de politie inschakelde.

Aangifte

Inmiddels ligt er bij de politie een aangifte van poging tot diefstal. Het is alleen niet duidelijk wanneer de dieven precies hun slag probeerden te slaan. De politie vermoedt dat dit in de nacht van dinsdag op woensdag was of een nacht ervoor.

Getuigen

De politie doet onderzoek en hoopt dat mensen die iets hebben gezien daarbij kunnen helpen. "De kans is klein, maar er kan net iemand zijn geweest die een verdachte met slijptop heeft zien lopen of iets verdachts heeft gezien rondom de beelden."
Parkhotel Horst, dat in de buurt ligt, heeft geen camera's die mogelijk iets vastgelegd hebben, schrijft de lokale nieuwssite.