Opsporing Verzocht toont nieuwe beelden relschopper MVV-Roda

Relschoppers gooiden met stoelen en borden richting de politie en de Mobiele Eenheid. © Frank Kerbusch (Publiciteitsvisie)
De politie is nog steeds op zoek naar de laatste raddraaier van de ongeregeldheden tijdens de derby MVV-Roda JC in oktober vorig jaar. Het NPO-televisieprogramma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond nieuwe videobeelden van de verdachte.
Op die beelden is de verdachte duidelijk te zien. Tijdens de rellen op 29 oktober 2021 in De Geusselt raakten twee stewards en zes politieagenten gewond.

'Jong ogende man'

'De jong ogende man droeg die vrijdagavond een hoody van het merk Daily Paper. Een aantal andere personen is inmiddels aangehouden, maar wie is de verdachte op de beelden?' schrijft het programma. Eerder heeft de politie ook al beelden vrijgegeven van relschoppers, waarna zeker twee zich bij de politie hebben gemeld.

Herkennen

Mensen die vermoeden om wie het gaat of de verdachte herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan ook, als gewenst, anoniem via Meld Misdaad Anoniem.
De nieuwe beelden zijn hieronder te bekijken:

Vuurwerk

Tijdens de ongeregeldheden, die vlak na de 40ste minuut uitbraken, hebben supporters van de Maastrichtenaren en de Kerkradenaren stoeltjes, vuurwerk en andere spullen richting de Mobiele Eenheid (ME) gegooid. Daardoor zijn zes politiemedewerkers en twee stewards gewond geraakt. Een van de gewonde politiemedewerkers heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen.
De politie heeft tijdens de derby en een maand daarna meerdere arrestaties verricht.