Winters begin van april verwacht

Op 7 april 2021 lag er een laag sneeuw hier op het Drielandenpunt © L1 (Carlijn Kösters)
De maand april doet het gezegde 'april doet wat hij wil' eer aan. De voorspelling is namelijk een winters begin van de nieuwe maand.
Er bestaat volgens Meteo Limburg een grote kans dat er een sneeuw gaat vallen die kan blijven liggen.

Intensievere buien

Die voorspelling geldt overigens al voor donderdag, de laatste dag van maart. Dan zijn er perioden met lichte regen en natte sneeuw. Later op de middag en 's avonds worden de (sneeuw)buien intensiever bij 1 tot 3 graden. En dan kan er ook al sneeuw blijven liggen.

Tijdelijk wit

Die buien vallen ook in de nacht naar 1 april. Vrijdagochtend is het maar 0 tot 2 graden en kan het zelfs tijdelijk wit worden. Lang zal de witte deken van enkele centimeters dus niet blijven liggen, want het kwik komt die dag uit op ongeveer 6 graden. In de loop van de dag wordt het droog.

Nachtvorst

Het weekend zal overwegend droog verlopen, maar het gaat 's nachts wel vriezen. Zondagochtend is het oppassen geblazen op de weg, omdat het in de nacht -4 tot -6 graden is voorspeld. Begin van de week blijft het kouder dan normaal met wisselvallig weer. Vanaf woensdag voorspelt Meteo Limburg dat de temperaturen oplopen.
Lees hier de uitgebreide weersverwachting in Limburg.