Carrièreswitch: van de keuken naar de metaalfabriek

Foto ter illustratie © iStock
De technieksector kampt nog altijd met een flink tekort aan vaklui. Daarom wordt via allerlei wegen steeds meer personeel geworven uit andere sectoren.
Een van die initiatieven is de Techniekcoalitie Limburg, begonnen in 2019. Daarin werken onderwijs, bedrijven en provincie met elkaar samen. De organisatie streeft ernaar nieuwe mensen uit andere sectoren te werven voor de techniek. Op deze manier zijn al tweehonderd zogenaamde 'zij-instromers' aan het werk geholpen.

Niet naar de schoolbanken

"We gaan het gesprek aan, kijken wat ze willen en plaatsen de mensen in een geschikt bedrijf. Daar worden ze ook meteen opgeleid. Zo hoeven ze niet terug naar de schoolbanken", vertelt Marjon Hovens. Ze is arbeidsmarktcoach en betrokken bij dit project. "Als mensen echt niet geschikt zijn, merken we dat snel. En als ze eenmaal in een bedrijf zijn geplaatst, gaat het ook meestal goed. Slechts enkelen hebben later alsnog een andere keuze gemaakt."

Horeca

Een van de werknemers die een tijdje geleden de overstap maakte naar de techniek is Dwayne Huizing uit Gronsveld. Hij werkt nu bij een metaalbewerker in Stein, maar zat vorig jaar nog in de horeca. "Ik was de keuken wel een beetje zat; weinig vrije tijd en altijd 's avonds werken. Jaren geleden twijfelde ik sowieso al tussen horeca en techniek, dus heb ik nu deze stap gemaakt."

Weinig zin

Hij zag een advertentie, kwam in contact met het initiatief en werkt nu een paar maanden bij het nieuwe bedrijf. "Ik krijg meteen betaald en leer als het ware alles in de praktijk. Want om terug te gaan naar de schoolbanken en een opleiding te gaan doen, daar had ik niet meer zoveel zin in", zegt de 27-jarige Dwayne.

Nieuwe initiatieven

Ook werkgever Sjef Debets vindt dit een goede manier om nieuw personeel te werven. "Want alle bedrijven in de sector zitten met hetzelfde probleem: je vindt gewoon niemand. Dus er zijn dit soort initiatieven nodig om mensen te krijgen die het misschien toch wel leuk vinden maar anders er niet voor gekozen zouden hebben."
Volgens Debets is er altijd het risico dat iemand na een paar maanden weer vertrekt of toch niet geschikt is voor het werk. "Maar dat heb je ook met jongelui, die net van de opleiding komen. Want techniek is heel breed en het moet je maar net bevallen."