Politie: 'Wees alert op kinderlokker met mes'

De kinderlokker zou langs scholen en speeltuinen in Geleen en Genhout rijden. © iStock
De politie vraagt om extra alertheid bij inwoners van Geleen na een melding van een kinderlokker. Op sociale media worden ook berichten van een kinderlokker in Genhout in de gemeente Beek gedeeld.
De melding kwam vorige week woensdag binnen, laat een woordvoerder van de politie aan L1 weten. De kinderlokker zou een mes in zijn auto hebben liggen.

'Maak een melding'

"De wijkagent neemt de informatie mee de wijk in en praat erover met buurtbewoners. We vragen om extra alertheid en aan mensen of kinderen die iets is overkomen om er een melding van te maken. We hebben nog geen signalement", aldus de politie.

Grijze Tesla

Volgens berichten op sociale media zou de kinderlokker in een grijze Tesla rijden bij scholen en speeltuinen. Op deze plekken zou hij aan kinderen vragen om bij hem in de auto te stappen. Op sociale media wordt er al volop voor gewaarschuwd.

Eén melding

Online claimen al meerdere ouders de politie te hebben ingelicht nadat een van hun kinderen slachtoffer zou zijn geworden. Toch lijkt dat niet altijd te kloppen: de politie laat weten pas één melding te hebben ontvangen.