Limburg Centraal: Meer vrouwen in Limburgse raden

Stockfoto © Istock
Bisschop schrijft boek over verrijzenis, pleidooi voor meer rechten voor de Maas en meer Limburgs nieuws
Meer vrouwen in Limburgse gemeenteraden
Sinds de gemeenteraadsverkiezingen twee weken geleden zitten er meer vrouwen in de Limburgse gemeenteraden. Goed nieuws, want voor de verkiezingen telde Limburg het laagste aantal vrouwelijke gemeenteraadsleden van ons land. De stijging van het aantal vrouwen in de gemeenteraad is het grootst in Mook en Middelaar. Daar stijgt het aandeel vrouwen tot 53,8 procent. Ook in Weert en Roermond is het aandeel vrouwen in de raad vrij hoog; beide 41,9 procent. Er zijn ook zakkers. In de gemeente Peel en Maas is het percentage het sterkst gedaald, naar 33,3 procent.
Bekijk hier de hele reportage
Bisschop Harrie Smeets schrijft boek over verrijzenis
Nog drie weken en dan is het Pasen en daarom heeft bisschop Harrie Smeets een boek uitgebracht met daarin verschillende verhalen waarin hij de verrijzenis van Jezus dichterbij brengt. De bisschop is zelf ongeneeslijk ziek. Dat is voor hem reden te meer om het boek nu te publiceren.
Bekijk hier de hele reportage
Bescherm de Maas: maak van haar een rechtspersoon
Het is inmiddels een bekend gezicht, de duizenden vrijwilligers die één keer per jaar de handen uit de mouwen steken om zwerfafval uit de Maas te vissen. Het is een initatiatief van Maas Cleanup, een beweging van bedrijven, organisaties en burgers, die tot de conclusie zijn gekomen dat rotzooi opruimen niet genoeg is. De Maas moet ook op een andere manier beschermd worden. Dinsdag wordt er daarom een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer, waarin gepleit wordt voor meer rechten voor de Maas. Aan tafel spreken we daarover met Huub Waterval van Maas Cleanup.
Bekijk hier de hele reportage
Handballers Lions stunten tegen favoriet en winnen finale
Na vier verloren finales in vijf jaar heeft de nieuwe lichting handballers van Lions eindelijk de ban gebroken. Het winnen van de Bene-league finale tegen favoriet Achilles Bocholt kan wel eens het begin van een nieuwe succesvolle periode worden.
Bekijk hier de hele reportage
Eerbetoon aan Meijelse clubvrouw Mia
Meer dan 50 jaar werkte Mia als vrijwilligster bij voetbalclub RKMSV in Meijel. Dit weekend werd Mia op haar 85e getrakteerd op een ereronde bij het eerste elftal. Als waardering voor de vele jaren shirtjes wassen, lijnen trekken en kleedlokalen poetsen.
Bekijk hier de hele reportage