Oekraïense vluchtelingen gratis geknipt in Maastricht

Oekraïense vluchtelingen worden geknipt in Maastricht © Jean Pierre Geussens
Twaalf kappers uit Maastricht zijn maandag gestart met een knipactie voor Oekraïense vluchtelingen. In de Maastrichtse wijk Heer kregen tientallen mensen een gratis knip-, was- of verfbeurt.
Het initiatief komt van drie Maastrichtse kappers: Eric Craft, Raf Hogeboom en Ralph Janssen.

Gratis knipbeurt

De kappers vonden het tijd om zelf in actie te komen, staken daarom de koppen bij elkaar en vonden negen collega’s bereid om mee te doen. Het resultaat is dat Oekraïense vluchtelingen zich de komende weken iedere maandag kunnen melden voor een gratis knipbeurt.

Knippen, wassen en watergolven

Eenmaal binnen maken de Oekraïners met een vertalingsapp en een tolk kenbaar hoe hun gewenste coupe eruitziet. Kosten noch moeite worden overigens gespaard om de vluchtelingen te knippen. Zo worden ze met een busje thuis opgehaald en na afloop teruggebracht.

Vergunning

Aanvankelijk zouden de kappers op een centraal punt in de wijk Wyck knippen, maar vanwege een te laat ingediende vergunningsaanvraag viel dat plan in het water. Alternatief is nu dat er iedere maandag in een andere kapsalon gewerkt wordt. Maandag gebeurt dit in een kapsalon aan de Dorpsstraat in de wijk Heer.