L1mburg Centraal: Opening Vasteloavends Museum Kirchroa

Het museum in Kerkrade. © L1
Erepenning tweede generatie Indische Nederlanders, Familiedrama: vader berooft zoon en zichzelf van het leven, Flekken 41ste Oranje-Limburger en meer Limburgs nieuws.

Erepenning tweede generatie Indische Nederlanders

Een bijzonder moment voor zo'n dertig Indische Nederlanders, die als kind de Japanse bezetting en de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog meemaakten. In Heerlen ontvingen ze een erepenning die symbool staat voor de erkenning van hun leed. Het is voor het eerst dat er in Nederland op deze manier aandacht is voor de tweede generatie Indische Nederlanders.

Familiedrama: vader berooft zoon en zichzelf van het leven

Het incident in Maastricht waarbij een vader en zoon om het leven zijn gekomen, is mogelijk een familiedrama. Vrijdagavond werden in een woning aan de Lambrecht van Middelhovenweg in de wijk Mariaberg twee slachtoffers aangetroffen: een zwaargewonde en een dode. De zwaargewonde man is later die nacht in het ziekenhuis om het leven gekomen.

Flekken 41ste Oranje-Limburger

Gisteravond maakte doelman Mark Flekken uit Bocholtz zijn debuut bij het Nederlands Elftal, tijdens de oefen interland tegen Denemarken. Daarmee is hij de 41e Limburger die ooit het Oranje shirt droeg.

Krombroodrapen op de Kollenberg

Het is Halfvasten. In Sittard werden er vandaag, na een pauze van twee jaar, duizenden Krombroodjes uitgeworpen op de Kollenberg. Een oude traditie, waar vooral de kinderen van smullen.

Opening Vasteloavends Museum Kirchroa

Kerkrade is een museum rijker. De carnavalshistorie van de stad en de omliggende regio zijn nu gevangen in een grote tentoonstelling. Van medailles en posters, tot narrenkappen en elpees. Er is zelfs een 'Nico Ploum Tsimmer': de nagemaakte werkkamer van de bekende dichter, zanger en liedjesmaker.