L1mburg Centraal: Landschapsbegraafplaats in Ulestraten

De landschapsbegraafplaats in Ulestraten © L1 (Ruud van Broekhoven)
Beruchte oplichter verdacht van bestellen moord via internet, landschapsbegraafplaats in Ulestraten, illegale prostitutie en meer Limburgs nieuws

Beruchte oplichter verdacht van bestellen moord via internet

Van oplichter naar inbreker en nu zelfs meesterbrein achter een moordaanslag. Stan T. uit Vlodrop lijkt steeds radicalere stappen in de criminaliteit te zetten. Justitie verdenkt hem namelijk van het beramen van een moord op zijn ex-vriendin, de moeder van zijn kind. Misdaadverslaggever Bas Dingemanse over hoe dit verhaal in elkaar zit.

Landschapsbegraafplaats in Ulestraten

Wie voor eeuwig begraven wil worden kan al een plekje uitzoeken op landschapsbegraafplaats Walpot in Ulestraten. Voor moslims al vanzelfsprekend, maar vanaf nu is er een plek aangelegd waar iedereen van deze mogelijkheid gebruik kan maken.

Illegale prostitutie

Seksuele uitbuiting komt overal voor, ook in onze provincie. Volgens het Openbaar Ministerie is er in Limburg, en dan met name in Parkstad, sprake van grootschalige illegale thuisprostitutie. En dat gaat vaak samen met mensenhandel, dwang, uitbuiting en geweld. Aan tafel Girt-Jan Schepens van de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel.

Halfvastenoptocht met een blauw geel randje

Dit weekend is het halfvasten en op verschillende plekken zijn er dan ook vastelaovesactiviteiten. Zoals in Epen, daar is zaterdag de halfvastenoptocht met aansluitend een groot feest op het plein. Dit jaar met een blauw geel randje, want het geld dat wordt ingezameld en verdiend gaat naar Oekraïne.

Ombouw school Vaesrade voor Oekraïense vluchtelingen

Het is de bedoeling dat de komende tijd in Limburg 4000 Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Voor 2000 mensen is er al een plek gevonden, voor de rest wordt nog gezocht naar geschikte locaties. De gemeente Beekdaelen vond in Vaesrade een onderkomen dat vrij snel gereed kon worden gemaakt: een leegstaande basisschool.