Politie vermoedt misdrijf na nog een dode bewoner Maastricht

Een speciaal team verricht onderzoek bij de woning in Maastricht. © Track'88
Behalve het lichaam van een man heeft de politie vrijdag ook een zwaargewonde man aangetroffen in een woning in de Maastrichtse wijk Mariaberg. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en is daar aan zijn verwondingen overleden. De politie vermoedt dat het om een misdrijf gaat.
Rond 22:40 uur kwam een melding bij de hulpdiensten binnen. De melder had geprobeerd om de bewoners te bereiken, maar kreeg geen gehoor.

Zwaargewonde

In het huis aan de Lambrecht van Middelhovenweg troffen agenten een dode man aan. Daarnaast bevond zich ook nog een zwaargewonde man in het pand. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, maar hulp mocht niet meer baten. Hij is in de nacht van vrijdag op zaterdag aan zijn verwondingen gestorven. De politie noemt het waarschijnlijk dat beiden het pand bewoonden.

Misdrijf en onderzoek

Wat er zich in de woning heeft afgespeeld, is nog niet bekend. De politie denkt dat het om een misdrijf gaat, maar houdt alle scenario's open. De omgeving is afgezet en forensische onderzoekers zoeken sinds vrijdagavond naar sporen in en rondom het huis. Ook is er een buurtonderzoek opgestart.

Lijkschouwing

In de loop van zaterdag vindt een schouw op beide lichamen plaats om de doodsoorzaak te achterhalen. Daarna kunnen de opsporingsdiensten mogelijk meer duidelijkheid geven over wat er precies is gebeurd in de woning.