Leden Maastrichtse studentenvereniging onwel tijdens skireis

Foto ter illustratie © iStock
Drie leden van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex zijn tijdens een wintersportvakantie in het Franse Risoul onwel geworden.
Dat meldt de NOS.

Klachten

Begin deze maand reisden diverse leden van de studentenvereniging naar het skiresort. Ook andere studenten uit heel Nederland waren te vinden op de Franse pistes. Tijdens een après-ski voelden de wintersporters zich niet lekker. Ze hadden klachten als misselijkheid en overgeven, geheugenverlies, hevig trillen en zakten spontaan door de benen. Enkele studenten moesten zelfs naar het ziekenhuis toe.

Verdacht

Circumflex denkt dat het op de après-skilocatie La Grotte du Yeti is misgegaan. Mogelijk zijn de studenten daar gedrogeerd. De vereniging zegt dat de beveiliging en andere gasten in de Yeti-bar verdacht waren, omdat ze niet leken op de doorsnee après-skiërs. "De mannen waren te oud, dronken niks, dansten niet en hielden alleen maar mensen in de gaten", aldus Circumflex.
Studenten maakten melding van intimiderend gedrag, maar werden door de beveiliging niet serieus genomen, stelt de Maastrichtse studentenvereniging. L1 heeft Circumflex vrijdag om een reactie gevraagd, maar die heeft nog niet gereageerd.

Onderzoek

Directeur Pierre Maire van La Grotte du Yeti bevestigt tegenover de NOS dat de Franse politie een onderzoek is gestart.