L1mburg Centraal: Colombianen opgepakt na schietpartij

In een woning aan de Groenstraat in Landgraaf deed de politie uitgebreid onderzoek. © Track '88
Frustratie over schadeafhandeling hoogwater, oplichter aan de lijn, bankrekening leeg en meer Limburgs nieuws.

Colombianen opgepakt na schietpartij in Landgraaf

De politie heeft vier mensen gearresteerd naar aanleiding van de schietpartij in Landgraaf afgelopen woensdagavond. Het gaat om de bewoner van het pand waar is geschoten, twee Colombiaanse mannen en een vrouw. Wie de schoten heeft gelost, is nog altijd niet bekend.
Bekijk hier de hele reportage

Frustratie over schadeafhandeling hoogwater

De hoogwaterschade is nog steeds groot, maar veel minder groot dan eerder werd beraamd. Voor de meeste gedupeerden blijft dat een schrale troost. Zo'n 780 slachtoffers hebben inmiddels schadevergoeding van het rijk gehad. Ruim tweeduizend anderen hebben nog steeds geen cent gezien.
Bekijk hier de hele reportage

Flamboyante Heerlenaar Lex Nelissen vereeuwigd in documentaire

Dit weekend is bij L1 de documentaire ‘Lex Nelissen - vluchten kan niet meer’ te zien. Lex Nelissen was een markante man, dj, presentator, ondernemer, theaterdirecteur, artiest en nachtburgemeester van Heerlen. Afgelopen november overleed Lex Nelissen. Programmamaker Ruud Kleinen was toen nog maar net bezig met zijn film over Lex.
Bekijk hier de hele reportage

Oplichter aan de lijn, bankrekening leeg

Stel je voor, je krijgt een telefoontje van je bank, althans, zou lijkt het. Omdat criminelen toegang zouden hebben tot je rekening, moet je al je geld snel overmaken naar een veilige plek. Als je dat hebt gedaan, blijkt dat je al je geld kwijt bent. Je had een oplichter aan de lijn. Deze vorm van fraude, die 'spoofing' wordt genoemd, komt steeds vaker voor. Iemand die er uit eigen ervaring over mee kan praten, is horecaondernemer Charles Delnooz uit Maastricht. Hij is te gast in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele reportage

Lions net op tijd fit en compleet voor finaleweekend

De handballers van Lions maken zich op voor het finaleweekend in de BeneLeague in Den Bosch. Het is alweer zeven jaar geleden dat deze titel werd binnengesleept. Een geluk: de ploeg van trainer Jauernik is fit en compleet en dat was een paar weken geleden wel anders.
Bekijk hier de hele reportage