Heerlen helpt horeca: verruiming terrassen 2 jaar verlengd

Terrasverruiming in Heerlen © L1 (Luc Arnoldussen)
Gemeente Heerlen verlengt de verruiming van terrassen met twee jaar. Daarmee kunnen horecazaken tot 1 april 2024 hun terras uitbreiden.
Dat laat de gemeente weten op haar site.

Ondersteunen en helpen

Met de maatregel hoopt de gemeente ondernemers te ondersteunen en helpen. Daarnaast denkt de gemeente dat het ook bijdraagt aan de levendigheid en de aantrekkelijkheid van de stad. Niet alleen voor de inwoners maar ook voor toeristen, jongeren en studenten.

Compensatieafspraken

De maatregel werd ingevoerd tijdens de coronapandemie. Omdat verschillende sectoren door de coronamaatregels in zwaar weer terecht zijn gekomen zijn er landelijk en lokaal compenserende afspraken gemaakt. De verruiming van terrassen is daar een van.

Werkzaamheden gooien roet in het eten

Het kan wel voorkomen dat door werkzaamheden verschillende horecaondernemers niet optimaal gebruik kunnen maken van de verruiming. Zo staat er bijvoorbeeld een renovatie gepland voor het Pancratiusplein waardoor daar de verruiming eerder of tijdelijk gestaakt moet worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!