Colombianen gearresteerd na schietpartij in Landgraaf

In een woning aan de Groenstraat in Landgraaf deed de politie uitgebreid onderzoek. © Track '88
De politie heeft twee Colombiaanse mannen van 48 en 51 jaar oud gearresteerd na de schietpartij in de Groenstraat in Landgraaf van afgelopen woensdagavond. Ook de 40-jarige bewoner van het pand waar is geschoten, is aangehouden.
Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover L1.

Meerdere schoten

Op woensdagavond rond 20:45 uur klonken er meerdere schoten in de Groenstraat. Het is nog altijd de vraag wie die schoten heeft gelost. Het lijkt erop dat de trekker voor de deur van een woning is overgehaald. Er zijn daar meerdere kogelhulzen gevonden.
In de nacht van woensdag op donderdag zijn er vier mensen aangehouden in de Groenstraat. Naast de eigenaar van de betreffende woning en de beide Colombianen is er ook een vrouw gearresteerd. Zij zou familie zijn van één van de Colombiaanse verdachten.

Granaat gevonden

De politie heeft donderdag uitgebreid onderzoek gedaan in het huis én de loods en garageboxen die achter het pand staan. Tijdens dat onderzoek is minstens één granaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet om het voorwerp verder te onderzoeken. Volgens Sandra Carli, advocate van de pandeigenaar, gaat het om een oude, onklaar gemaakte handgranaat.
De politie is bezig met onderzoek © Track'88

Speciale verzameling

Over de arrestatie en de inhoud van de zaak wil Carli niets kwijt. "Ik heb nog geen stukken gezien, dus ik kan ook niks zeggen. Over die granaat kan ik alleen zeggen dat cliënt een verzamelaar is. Hij heeft meer van dat soort materiaal. Dat hebben we ook gemeld. Er wordt dan een heel ding van gemaakt dat de EOD komt, maar het viel dus wel mee."

Alle beperkingen

Wat de Colombianen in Landgraaf deden en wat hun connectie met de eigenaar van het pand is, kan hun advocaat Raimon Maessen niet zeggen. "Zij zitten vast in alle beperkingen, ik mag en wil daarom geen mededelingen doen over deze zaak." Advocate Amira Lotfy onthoudt zich om diezelfde reden van commentaar.