Ongeluk A67: 'Houd rekening met vertraging in de spits'

Afbeelding ter illustratie © iStock
De A67 is tot 17.00 uur dicht richting Eindhoven voor de berging van een beschadigd portaal. De andere kant op, richting Venlo, wordt het verkeer tot ongeveer 16.00 uur in etappes stilgezet voor de werkzaamheden.
De schade ontstond toen een vrachtwagen met schroot dinsdagochtend om 05.15 uur kantelde ter hoogte van Geldrop.

Bergen en repareren

De gekantelde vrachtwagen is ondertussen geborgen, meldt Rijkswaterstaat. Om het portaal weg te halen, moet de weg even helemaal dicht. Door het ongeval lag de geleiderail plat en zijn schakelkasten en verkeersborden geraakt. Voor het verwijderen van het portaal is een kraan ingezet. Ook worden er reparaties uitgevoerd aan de vangrail.

Anderhalf uur vertraging

De A67 is een drukke verkeersader en tijdens de ochtendspits moesten weggebruikers rekening houden met extra reistijd. De file achter het ongeval liep rond 09.00 uur op tot 12 kilometer met een vertraging van anderhalf uur. Richting Venlo stond er rond 15.30 uur 13 kilometer file en was er ongeveer een uur vertraging.
Reizigers worden vanaf het knooppunt Zaarderheiken omgeleid over de A73 richting Roermond en de A2 richting Eindhoven. Rijkswaterstaat roept op tot in de spits rekening te houden met vertraging.