Ook 48 uursstakingen metaalsector in Limburg

Foto ter illustratie © iStock
Leden van de vakbonden in de metaalsector leggen vanaf donderdag twee dagen het werk neer in het zuiden van Limburg en Zuid-Holland.
Dat meldt vakbond FNV.

Eind oktober

Eerder werden in onder meer Noord-Holland en Friesland al 48 uursstakingen georganiseerd. De onderhandelingen over een nieuwe cao in de metaalsector liepen eind oktober vast, waarna de stakingen begonnen.

Te hoge eisen

Vakbonden zijn door werkgeversonderhandelaar Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) keer op keer uitgenodigd terug te keren naar de onderhandelingstafel. FNV, CNV en De Unie hadden eerder al aangegeven dat de werkgevers in de metaalsector eerst met een verbetering van hun aanbod moeten komen, alvorens weer kan worden onderhandeld. De FWT heeft meermaals aangegeven de stakingen te betreuren. De eisen van de vakbonden zijn volgens de werkgevers te hoog.

Ruim 300.000

Bijna 320.000 mensen werken in Nederland in de metaalsector. Die zijn werkzaam bij technische installatiebedrijven, metaalbewerkingsbedrijven, isolatiebedrijven, carrosseriebedrijven en de goud- en zilvernijverheid.